Veliki izbor tijela za vanjsku rasvjetu

Rasvjeta u domu važan je i nezaobilazan segment prilikom opremanja svakog doma. Pravilni odabir, upravo zbog važnosti njezine funkcionalnosti, sam se nameće jer krivim odabirom mnogo se gubi, kako na izgledu, tako i na kvaliteti samog prostora. Iako je kada je život u stanu u pitanju, stvar puno jednostavnija, ako ste vlasnici kuće, onda treba u obzir uzeti i vanjsku rasvjetu. Skoro svaki stan ima balkon te se odabir vanjske rasvjete svodi na odabir jedne lampe te je ta priča završena. No, kada su u pitanju kuće, tu se često mogu naći vrtovi, okućnice i terase, prekrasni vanjski prostori, koji također zahtijevaju i prekrasnu vanjsku rasvjetu kako bi vaš boravak vani bio ugodan i moguć bez obzira što nema danje svjetlosti.

Zaštita

Prilikom dizajna vanjske rasvjete moralo se misliti na mnogo detalja koja rasvjeta za unutrarnje prostore ne zahtijeva. Osim lijepog izgleda, važno je da vanjska rasvjeta bude zaštićena od utjecaja izvana kao što su kiša, sunce, vjetar. Također, bitno je paziti na materijale jer je vanjska rasvjeta podložnija iznenadnim padovima i udarcima. Bitno je zaštititi vanjsku rasvjetu i od mnogobrojih kukaca koji se nalaze vani i koje privlači sama svjetlost. Tek nakon što se zadovolje ti uvjeti, može se misliti na sam dizajn, boje i pustiti mašti na volju.

Velik izbor vanjske rasvjete na tržištu

Rasvjeta unutar prostora dobila je veliku pažnju te su dizajneri osmislili funkcionalna, ali također i prekrasna rasvjetna tijela za svaki dom. Od moderne do klasične rasvjete, visilice, LED dekorativne rasvjete, posebnog kristalnog programa rasvjetnih tijela, stropnih i zidnih svjetiljki, spot rasvjete te posebno dizajniranog dječjeg programa, tu se našao i vrlo bogat program vanjske rasvjete. Njen luksuzan izgled ustupio je mjesto funkcionalnosti i posebnoj zaštiti za vanjsko okruženje koje je uvijek pod utjecajem vremenskih uvjeta. Koristeći nepresušnu maštu i inovativnost, kada je  vanjska rasvjeta u pitanju, proizvođači su predstavili raznolike modele. Baze, halogeni reflektori različitih vrsta, podne i stajaće svjetiljke, toliko različite dizajnom i stilom, da ćete i tu morati dobro razmisliti prilikom odabira. Za vaše terase posebno su šarmantne visilice koje podsjećaju na neka davna vremena i daju vanjskom prostoru poseban šarm i neodoljivost. Izbor je velik, ali prilikom odabira važno je da vanjska rasvjeta bude usklađena s veličinom i namjenom prostora te onda preostaje samo uživati u svom domu.

Similar Posts:

You may also like...