USB stickovi čine odličan poslovni poklon

Prvi USB stick svjetlo dana ugledao je davne 2000. godine, kada su ga patentirala tri radnika tvrtke M-Systems. Kratko nakon toga, prvi USB stickovi počeli su se prodavati u Americi, a proizvodio ih je IBM, dok je na azijskom tržištu za proizvodnju bila zaslužna singapurska tvrtka Trek Technology.

USB stickovi na tržištu mogu se pronaći s različitom kapacitetom
USB stick Transtech

U kratkom roku, više je velikih tvrtki pokušalo patentirati tehnologiju za njihovu izradu u raznim državama, vjerojatno svjesni popularnosti koju će oni uskoro imati. a kraju svega, 2000. su u svijetu prijenosne memorije još uvijek vladale ponajviše diskete, koje nisu imale pretjeranu pouzdanost i dug vijek trajanja. Doba CD-a i DVD-a još uvijek nije uistinu počelo, a prijenosne memorije su imale prednost utoliko što za prenošenje podataka nije bilo potrebno imati dodatan hardver.

Različiti kapaciteti za pohranu

U svijetu velikih tehnoloških kompanija zavladale su mnoge tužbe jer svatko je htio svoj komad kolača upravo radi velikog potencijala koji su USB stickovi kao prijenosna memorija imali. Ipak, važno je napomenuti kako je u to doba klasičan model imao memoriju od oko 8 MB – što je dovoljno za pospremanje nekoliko slika (koje nisu visoke rezolucije) ili pak jedne prosječne pjesme u .mp3 formatu.

Za usporedbu, današnji USB stickovi na tržištu mogu se pronaći s kapacitetom memorije od 8 GB (tisuću puta više od 8 MB) pa sve do 1 TB (nešto manje od milijun puta veća memorija od prvotnih verzija). Sve te USB stickove možete pronači u web shopu www.habeco.hr. Ipak, za to vrijeme i trenutne mogućnosti, oni su predstavljali nevjerojatno mnogo mogućnosti za napredak (i, što je još važnije, zaradu).

Similar Posts:

You may also like...