U par klikova mišem do web hostinga

Web stranice su danas postale gotovo obavezne za svakog tko ima neku tvrtku, obrt ili jednostavno želi ljudima predstaviti svoje proizvode ili usluge. Nova generacija korisnika (tzv. Z generacija), uglavnom sve traži putem interneta i ako tamo ne pronađe što treba, vjerojatno će zaključiti da to ne postoji. Zato je posjedovanje web stranica iznimno važno, pogotovo ako imate nešto što želite ponuditi toj generaciji korisnika.

A da bi web stranice mogli staviti na internet, bit će vam potrebna usluga hostinga internetskih stranica koja se također vrlo jednostavno može ugovoriti i putem interneta, u svega nekoliko klikova mišem. 

Hosting internetskih stranica je zapravo usluga koja će vam omogućiti da ih postavite na neki server.

Što podrazumijeva hosting internetskih stranica

Hosting internetskih stranica je zapravo usluga koja će vam omogućiti da ih postavite na neki server. U konačnici možete dobiti samo neki prostor na tom serveru, ali se isto tako možete odlučiti i za zakup tog cijelog servera, kao najbolju razinu usluge. Odlučiti se možete za brojna rješenja stranih tvrtki, ali i za web hosting Hrvatska što se mnogima pokazalo kao najbolje rješenje.

Važno je znati da ćete u oba slučaju dobiti vrhunske usluge i da ćete svoje web stranice jednostavno postaviti i pripremiti ih za posjete korisnicima iz cijelog svijeta. A uz korištenje cPanel sučelja, sve će biti još puno jednostavnije.

Koje sve vrste smještaja web stranica postoje

Danas se putem brojnih tvrtki možete odlučiti za različite vrste hostinga internetskih stranica, ali kao 3 najpopularnije mogu se izdvojiti:

  • Dijeljeni 
  • VPS
  • Zakup cijelog servera

Svaki od ovih ima svoje prednosti i mane i nekima će jedan biti dovoljan, dok će se drugi radije odlučiti za neku drugu varijantu. Najjeftiniji je dijeljeni web hosting i on vam omogućuje da dobijete svoje mjesto na nekom serveru i na njega postavite svoje web stranice. No, to je uglavnom sve što vam omogućuje, odnosno nemate puno drugih mogućnosti prilagodbe i slično. 

Važno je napomenuti da sve gore navedene vrste možete ugovoriti putem stranih tvrtki, ali da vam je to i omogućeno ako se odlučite za web hosting Hrvatska.

Odlučiti se možete za brojna rješenja stranih tvrtki, ali i za web hosting Hrvatska što se mnogima pokazalo kao najbolje rješenje.

VPS je sve popularniji među korisnicima

VPS kao hosting web stranica sve je popularniji među korisnicima jer nudi brojne pogodnosti u odnosu na dijeljeni s kojim ga mnogi uspoređuju. Naime, on će vam omogućiti virtualno mjesto na serveru, ali zbog toga ćete to svoje virtualno mjesto moći i prilagođavati, primjerice moći ćete na njega instalirati određene aplikacije, podešavati razne druge postavke i slično.

Također, još jedna do prednosti VPS hostinga je u tome što vam drugi korisnici niti na koji način neće utjecati na vaše performanse pa će se vaše web stranice brzo otvarati.

Zakup cijelog servera za one koji traže najviše

Svi oni koji traže najviši stupanj prilagodbe mogu se odlučiti za zakup cijelog servera na koji onda mogu postaviti svoje web stranice. To je ujedno i njegova najveća prednost – server je samo vaš za vaše potrebe, možete sve na njemu podešavati kako god trebate i možete biti sigurni da vam nitko neće smetati, jer kao što je navedeno, tada je server samo u vašem vlasništvu i možete na njega stavljati što želite. 

No, prije nego što odmah poželite ovakvo rješenje, imate na umu dvije stvari. Ovakvo rješenje je skuplje od svih ostalih, no zbog toga je hosting internetskih stranica na vlastitom serveru definitivno najbolje rješenje. Osim cijene, imajte na umu da je potrebno sve ispravno podesiti na serveru kako kasnije ne biste imali problema prilikom prikaza web stranica. To je posao za koji morate imati određeno informatičko znanje, a ako ga nemate, morat ćete pronaći neku osobu da to napravi za vas, primjerice koristići iznimno popularno cPanel sučelje.

Neke tvrtke će vam cPanel sučelje odmah aktivirati, dok ćete ga kod nekih morati dodatni platiti.

Jednostavna administacija uz cPanel sučelje

Kao što je već spomenuto ranije, svoj dio na serveru morate održavati, a u tome vam cPanel sučelje može biti iznimno korisno. Za one koji ne znaju, cPanel je grafičko sučelje za administaciju web hostinga, a osim uobičajenih radnji vezanih uz hosting, dobit ćete i brojne druge alate koji vam itekako mogu pomoći, poput:

  • Rada s poddomenama
  • Rada s e-mail adresama
  • Podešavanje raznih posebnih postavki itd.

Neke tvrtke će vam cPanel sučelje odmah aktivirati, dok ćete ga kod nekih morati dodatni platiti. No, s obzirom na sve prednosti koje ima korištenje cPanel sučelja, svakako bi bilo dobro da ga koristite jer će vam puno radnji olakšati, a vi ćete jednostavno naučiti raditi s njime.

Similar Posts:

You may also like...