Terme u Sloveniji su obiteljska odredišta za odmor

Slovenija je mala zemlja s mnogo mogućnosti. U njoj možete vidjeti urbana gradska središta i prirodne ljepote, ukoliko se želite opustiti uz jezero ili na planini. Bez obzira na vaše želje i mogućnosti, Slovenija ima nešto za svakoga. 

Ljekoviti termalni izvori i poznata lječilišta su jedan od razloga zbog kojih mnogi produženi vikend ili godišnji odmor odluče provesti u termama. Bez obzira jeste li sami, s partnerom ili cijelom obitelji, terme u Sloveniji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Kako odabrati najbolje mjesto za kupanje i uživanje

No, kako odabrati najbolje terme u Sloveniji? Kada istražujete, može se činiti teško donijeti odluku. Prije nego što rezervirate, korisno je razmisliti o nekoliko stvari. Prvo, odlučite želite li vidjeti Alpe, nizine ili Mediteran. Također, razmislite o klimi koju preferirate kako biste se pripremili na visoke ili niske temperature. 

terme u Sloveniji će zadovoljiti sve vaše potrebe
Bez obzira jeste li sami, s partnerom ili cijelom obitelji, terme u Sloveniji će zadovoljiti sve vaše potrebe.
Foto: Thermana Laško / Gloria Kotnik

Terme u Sloveniji imaju ponude za svako godišnje doba, tako da vam neće nedostajati zabave. Ovisno o vašim željama i društvu s kojim putujete, možete birati između živahnih lječilišta koja su istovremeno i turistički centri ili termi u prirodi koje pružaju intimniju atmosferu. Također, važno je razmotriti i svoj proračun, ali to nije problem jer možete birati između luksuznih hotela, apartmanskih naselja, kampova i čak indijanskih sela. Širok izbor pruža opcije za svaki proračun i preferencije.

Terme nude za svakoga ponešto

Terme u Slovenji pružaju raznolikost i za posjetitelje svih dobnih skupina. U okolici možete pronaći:

 • Uređene staze za šetnje
 • Biciklističke staze
 • Planinarske staze
 • Golf terene
 • Jahanje

Ova bogata ponuda odnosi se samo na vanjski prostor, a unutar njij, većina ljudi najviše uživa u bazenima i wellnessu, koji također neće razočarati. 

Ponuda u termama u Sloveniji

Bogata ponuda termi neće vas razočarati, bez obzira na vaš izbor. Osim ljekovitih termalnih izvora, terme nude i druge pogodnosti. Možete pronaći:

 • Mineralnu vodu za piće
 • Mineralni pelud
 • Talasoterapiju s morskom vodom
 • Ljekovito blato

Sve navedeno izvrsno je za vaše zdravlje, pa ćete gotovo sigurno napustiti terme zdraviji nego što ste došli. Neke terme nude čak i tretmane ajurvede, ukoliko želite isprobati nešto potpuno novo. 

Bazeni kao glavni oblik zabave u termama

Bazeni su glavna atrakcija termi u Sloveniji koji privlače posjetitelje, a rijetko tko će odbiti plivanje u termalnom bazenu dok vani pada snijeg. Međutim, ako posjećujete ovakva mjesta s obitelji, djeca se možda brzo umore od cjelodnevnog kupanja. 

Bazeni su glavna atrakcija Thermane Laško
Bazeni su glavna atrakcija termi koji privlače posjetitelje.
Foto: Thermana Laško

Mnoge terme u Sloveniji imaju posebne animacijske programe za djecu na bazenima, a neke čak imaju i vodene tobogane koji pružaju neograničenu zabavu najmlađima. Ponuda bazena u slovenskim termama osmišljena je tako da ima nešto za svakoga, tako da nitko neće biti razočaran.

Wellness ponude u termama 

Druga zanimljiva stvar u termama je wellness ponuda. One nude različite doživljaje za opuštanje tijela i uma, kao što su masaže leđa, lica ili cijelog tijela, aromatične kupke, blato i razne vrste sauna. Također možete uživati u zonama za opuštanje i različitim maskama za lice od blata, čokolade ili ljekovitih biljaka. 

Bez obzira na vaša očekivanja od posjeta, terme u Sloveniji sigurno će vam pružiti sve što tražite i potaknuti vas da se iznova vraćate.

Thermana Laško kao popularna destinacija

Jedno od najpoznatijih odredišta u Sloveniji je Thermana Laško. Njihova termalna voda ima blagotvoran kemijski sastav i povoljno bioenergetsko djelovanje koje pomaže u uspostavljanju energetske ravnoteže u tijelu. Thermana Laško nudi bogatu ponudu bazena, wellness programa, masaža i kupki. 

Thermana Laško nudi bogatu ponudu bazena, wellness programa, masaža i kupki za obitelji

Najpoznatije su kupka u pivu i kupka u medu. U bazenima u Thermani Laško mogu uživati cijele obitelji, a zatvoreni grijani bazeni omogućuju kupanje tijekom cijele godine. Ako se želite opustiti, termalni centar Thermana Laško također nudi obilje wellness programa koji jamče potpuno opuštanje tijela i uma. Između ostalog, tamo možete pronaći i tretmane ajurvede. Osim toga, Thermana Laško poznata je po održivom turizmu, pa ako vam je važna zaštita okoliša, ovo je dobar izbor.

Tretmani ajurvede su sve popularniji

Tretmani ajurvede, koje možete isprobati u različitim termama, drevna su praksa iz Indije koja ima za cilj postizanje ravnoteže tijela, uma i duha. Ovi tretmani koriste prirodne metode poput masaža, biljnih ulja, aromaterapije i posebnih tehnika disanja. Ajurvedski stručnjaci prilagođavaju tretmane individualnim potrebama svake osobe kako bi se postigla cjelovita dobrobit. 

Tretmani ajuervede su holistička terapija
Ayurvedski tretman započinje procesom unutarnjeg pročišćavanja, nakon čega slijedi posebna dijeta, biljni lijekovi, masaža, joga i meditacija.

Tretmani ajurvede su zapravo holistička terapija koja može pomoći u:

 •  ublažavanju stresa
 •  poboljšanju cirkulacije
 •  detoksikaciji tijela
 •  unutarnjoj ravnoteži

Ayurvedski tretmani nude prirodan i holistički pristup zdravlju i blagostanju te su sve više popularni u modernom svijetu kao način za postizanje harmonije i vitalnosti.

Similar Posts:

You may also like...