Serum za trepavice kao novo rješenje za prekrasne oči

Serumi za trepavice odnedavno su novo i vrlo popularno rješenje za duge, guste i elegantne trepavice. Većina recenzija govori o vrhunskim rezultatima već kroz 10 do 14 dana, gdje su se trepavice vidno produžile, potamnile te im se povećala gustoća. Iako se serum za trepavice čini kao savršen spas za sve koji nisu ljubitelji šminke, s obzirom da je aplikacija seruma vrlo jednostavna, važno je biti upoznat s time što nanosite na svoju kožu. Pogotovo na tako osjetljivim mjestima kao što su oči, koje su ujedno i jedno od najbitnijih osjetila koje imamo na tijelu.

Opreza nikad dosta

Prvo što valja napomenuti je da, bez obzira o kojoj marki se radi, serum za trepavice nikako ne bi trebao doći u dodir s okom. Dogodi li se to ipak, bitno je reagirati brzo te detaljno isprati oko pod vodom. Serumi za trepavice većinom su konzistencije između gela i kapi, pa ne bi trebalo doći do kapanja samog seruma u oko, no s obzirom da se on nanosi uz sam korijen trepavica, važno je svejedno biti na oprezu.

Nadalje, samo doziranje seruma također je bitna stavka u korištenju seruma za trepavice jer s obzirom da serumi djeluju tako da produžuju fazu rasta kod trepavica, vrlo je bitno slijediti upute. Preporučuje se serum za trepavice nanijeti jednom dnevno, svaki dan, dva mjeseca. Nakon toga uporabu seruma potrebno je prorijediti ili obustaviti u potpunosti, kako ne bi došlo do pretjeranog ispadanja trepavica, koje je moguća nuspojava pretjeranog korištenja seruma.

Obratite pozornost na sastojke

Glavni sastojak koji omogućuje produljenje trepavica je tvar slična prostagladinu, tvari koja se često koristi u liječenju glaukoma. Kapi za oči koje se koriste u liječenju glaukoma često su izazivale vidno produljenje trepavica, što je njihova poznata nuspojava. Ipak, potencijalne nuspojave te tvari su i zatamnjenje šarenice, promjena pigmentacije kože uz rub trepavica, a u nekim slučajevima i trajno oštećenje vida, oteklina mrežnice i zamućenje vida.

Serum za trepavice

Stoga, kada kupujete serum za trepavice, odlučite se za renomirane brandove kojima vjerujete (kozmetika Noelle, …). Također, sastojci poput benzalkonijeva klorida koji se koriste kao dezinfekti širokog spektra koji čuvaju serum od mikroorganizama, mogu stvarati probleme kod osoba s osjetljivom kožom, stvarajući iritacije. Stoga, znate li da imate osjetljivu kožu, kod biranja seruma za trepavice svakako pokušajte izbjeći takve spojeve.

Prečitajte više i o muškim majicama. Saznat čete i kako su postali popularni slavni t-shirt a isto i što je Marlon Brando učinio, da bi kratke majice bile još popularnije. Muške majice s natpisom se mogu napraviti i po vašoj mjeri.

Similar Posts:

You may also like...