Rezervni dijelovi za automobile po najboljim cijenama

Za postizanje vrhunske sigurnosti na cesti jedan od bitnih faktora jest i izmjena auto dijelova koji su dotrajali ili više ne obavljaju svoj posao ispravno. Svakodnevna vožnja lagano troši vaš auto i s vremena na vrijeme se na njemu pokvari dio kojeg morate odmah izmijeniti kako bi nastavili sigurno voziti na svoje odredište. Rezervni dijelovi za automobile su neophodni da bi on funkcionirao dugi niz godina. Nikako nemojte čekati da se neki dio pokvari da biste izvršili njegovu zamjenu, već čim osjetite da mu je vijek trajanja blizu kraja, zamijenite ga i izbjegnite neugodnu situaciju da vam automobil stane usred vožnje.

Kvaliteta rezervnih dijelova ne smije biti kompromis

Pri kupnji rezervnih dijelova svakako se treba orijentirati prema kvaliteti i proizvođaču, jer neki bitni dijelovi auta ne smiju biti kompromitirani slabijom kvalitetom. To dovodi u opasnost putnike u autu, a često je i dodatni trošak jer se nekvalitetni rezervni dijelovi za automobile češće kvare pa tako i mijenjaju više puta.

Rezervni dijelovi za automobile - motor automobila
Motor – najskupljiji dijel automobila

Najskuplji dijelovi auta su oni koji su potpuno mehanički, kao što je npr. motor. U skupe dijelove se ubrajaju i elektronički rezervni dijelovi, jer sve više auta radi uz pomoć elektronike. Dobar primjer skupog zamjenskog dijela je bilo koji dio auto-klime, ali srećom takvi se dijelovi jako rijetko i kvare.

Redovan servis garantira sigurnu vožnju

Jako je bitno da je svaki vozač svjestan da se auto mora redovno servisirati kako bi se na vrijeme promijenili oštećeni dijelovi koji mogu ugroziti vožnju. Redovan servis izmjene ulja, te filtera ulja i zraka, H4 LED sijalice, mora biti obvezan, a takav servis može otkriti i neke dodatne probleme s vašim vozilom na koje do sad niste obratili pažnju.

Zamjena ulja i filtri goriva automobila – popularni mali servis

Rezervni dijelovi za automobile su jako bitni za vašu sigurnost i na njima nikako nemojte štedjeti. Često se dogodi da kvalitetan dio radi bolje i traje dulje, dok jeftiniji donosi trenutnu uštedu koja se na kraju ne isplati, jer se dio mora češće mijenjati nego skuplji.

Rabljeni auto dijelovi

Mnogi se vozači odlučuju za kupnju rabljenih auto dijelova što se ponekad može pokazati vrlo neučinkovitim. Rezervni dijelovi za automobile su ipak bolja opcija, jer su novi i nekorišteni, te se uz njih nerijetko dobiva i garancija. Jako je teško znati u kakvom je zapravo stanju neki rabljeni dio i koliko će dugo potrajati u vašem vozilu.

Rezervni dijelovi za automobile
Rezervni dijelovi za automobile – EGR ventil

Osim izuzetno sačuvanih i gotovo novih rabljenih dijelova, vrlo je nesigurno kupovati rabljene dijelove. Najsigurniji rabljeni dijelovi su oni koji nisu povezani uz rad automobila već uz njegov kozmetički izgled. To su npr. zvučnici, klima za auto i slično, jer njihovim kvarom se ne ometa direktno vožnja i funkcionalnost samog automobila.

Rezervni dijelovi su povoljniji online

Rezervni dijelovi za automobile dostupni su u online trgovini Silux, gdje njihovom kupnjom možete uštedjeti u odnosu na neke druge trgovine. Ne govorimo o nepoznatim markama već o renoviranim proizvođačima čiji su rezervni dijelovi jeftiniji na internetu nego u njihovim trgovinama. Silux ima lijep i lako pregledan web shop s pregršt informacija i mogućnosti kontaktiranja podrške za korisnike.

Ako ste u mogućnosti birati onda izaberite renomiranog proizvođača auto-dijelova kako se ne bi razočarali  kvalitetom proizvoda i bacili novac. Zamjenski dio nikad ne može biti identičan originalu, a jeftiniji je zbog malo slabije kvalitete materijala. U nekim slučajevima proizvod je odličan, a u nekima ne. Ponekad zamjenski proizvod odlično radi, ali mu je skraćen rok trajanja zbog slabije kvalitete pa ćete ga češće mijenjati. Odluka je na vama.

Provjerite rad termostata kako bi spriječili oštećenje motora

Jedan od bitnih dijelova vašeg automobila je termostat. Termostat je dio motora koji je posebno bitan zimi, jer regulira temperaturu motora, a samim time omogućuje njegov pravilni rad. Idealna temperatura motora nije niti visoka, niti niska. Zbog jedne će se trošiti više goriva,a zbog druge smanjiti učinkovitost motora, što može zagaditi i okoliš. Termostat je bitan jer stvara idealnu radnu temperaturu motora – to je ventil koji stvara ili zatvara sustav hlađenja, te tako regulira temperaturu motora.

Ispravnost termostata je vrlo lako provjeriti. Kada stavite ruku na gumeno crijevo koje ide iz motora prema hladnjaku ono se kod hladnog motora mora početi jako brzo zagrijavati. Ako se to ne dogodi i crijevo je hladno bez obzira što motor već dugo radi, tada znamo da termostat ne radi ispravno. Brza izmjena termostata spriječit će veću štetu i kvarove koji mogu doseći iznimno visoke iznose.

Similar Posts:

You may also like...