Pronađite put do sebe uz ayurveda tretmane

U današnje vrijeme, sve veći broj ljudi traži alternative konvencionalnoj medicini, te usmjerava pažnju prema tradicionalnim metodama liječenja. Jedna od takvih metoda je ayurveda, drevna indijska medicina koja se fokusira na cjelovit pristup zdravlju i dobrobiti. Ayurveda vjeruje da je život kombinacija emocija, inteligencije, tijela i duše te da je mentalno i duhovno zdravlje ključ za postizanje savršenog tjelesnog zdravlja. 

Tretmani ayurvede uključuju mnoge metode pročišćavanja ili ponovno uspostavljanje ravnoteže tijela i uma. Tretmani balansiranja uključuju uzimanje raznih suplemenata, tjelovježbu, post i masažu. No, ključ svakog tretmana sastoji se od tri dijela: Ahara, Vihara i Aushadhi, te maksimalne uključenosti i angažiranosti klijenta u sam tretman.

Gdje se mogu pronaći ayurveda tretmani

Ayurvedski tretmani su dostupni u raznim wellness i spa centrima diljem svijeta, a jedno od mjesta gdje se mogu isprobati je i Laško, grad u Sloveniji poznat po svojim termama. Tako Thermana Laško nude razne tretmane, uključujući i ayurvedske, koji su dizajnirani kako bi vam pomogli postići unutarnju ravnotežu, osjećaj smirenosti i opuštanja. 

S obzirom na to da ayurveda uzima u obzir individualne karakteristike svakog pojedinca, tretmani se mogu prilagoditi različitim potrebama i ciljevima. Dakle, ako tražite način da poboljšate svoje zdravlje i osjećate se bolje u svojoj koži, ayurvedski tretmani mogu biti odličan izbor za vas.

Regulirajte svoju prehranu za bolje stanje organizma

Ahara se odnosi na prehranu u ajurvedskom liječenju, te uključuje regulaciju prehrambenih navika. Svaki element ayurvedskog tretmana, uključujući i prehranu, temelji se na individualnim potrebama pojedinca. Prehrana se regulira prema terapiji propisanoj osobi, uzimajući u obzir:

  • Specifičnosti problema osobe
  • Njezinu fizičku konstituciju
Ayurveda tretmani u Thermani Laško

Ovisno o sezoni, različiti biljni pripravci uključeni su kao dodatci prehrani. Zato je važno uzeti u obzir sve individualne karakteristike osobe i njezin problem kako bi se postiglo uravnoteženo stanje tijela.

Vihara ili način života

Ayurveda također uključuje Viharu ili način života. Kako bi se postigla ravnoteža cijelog organizma, važno je prilagoditi način života problemima i ciljevima pojedinca. Reguliranje vašeg načina života uključuje reguliranje vašeg cirkadijalnog ritma, odnosno raspored svih vaših navika kao što su:

  • Spavanje
  • Dnevni odmor
  • Tjelesna aktivnost 
  • Raspored obroka
  • Vježbe 

Osobna higijena održava se posebnim ayurvedskim tehnikama, a jednostavnom prilagodbom programa postiže se ravnoteža u tijelu koja garantira odlične i vidljive rezultate. Zato svakako dajte šansu ayurvedi i njezinim tretmanima i osjećajte se bolje.

Similar Posts:

You may also like...