Obogatite kupaonicu savršenom kupaonskom rasvjetom

Kupaonica je prostorija koju vrlo često posjećujemo tijekom jutra, dana i večeri.
Kupaonska rasvjeta je pak prvo što koristimo nakon samog ulaska u kupaonicu.kupaonska-rasvjetaImajući na umu koliko higijenskih rituala imamo i u kojoj mjeri oni ovise upravo o dobrom i jakom osvjetljenju, jasno je da se upravo kupaonska rasvjeta mora s pažnjom birati, ali i smisleno postaviti unutar kupaonice.

Dobar odabir rasvjete za kupaonice

O kupaonskoj rasvjeti ovise sve precizne radnje koje obavljamo unutar kupaonice, poput brijanja, nanošenja šminke, stavljanja leća, depilacije, šišanja i sl.
Za ove i ostale slične radnje neophodna je savršena kupaonska rasvjeta (volino.hr) – u to ste se sigurno nebrojeno puta uvjerili.
Upravo to je razlog zašto opremanje ove prostorije zahtijeva posebnu pozornost prilikom obogaćivanja stana rasvjetnim tijelima.
Kada se radi o kupaonici prvo i primarno pravilo je što jača rasvjeta.
To ne znači nužno da moramo kupiti najjaču moguću lampu koja će trošiti prekomjernu količinu električne energije, a pritom još i neprirodno, čak iritantno bliještati.
Vrlo dobro rješenje je kombinacija nekoliko rasvjetnih tijela postavljenih na odgovarajuća mjesta u kupaonici.

Dobar raspored rasvjetnih tijela

Stručnjaci predlažu zanimljiv način dekoracije kupaonice svjetlom i to na način da se slijede četiri osnova pravila. To su: cjelokupan dojam, funkcionalnost, naglašavanje određenih područja i dekoracija.
Za cjelokupan vizualni dojam razmislite o postavljanju rasvjete na klasično mjesto, a to je strop. Možete postaviti jednu lampu ili više manjih koje će biti ravnomjerno raspoređene po cijeloj površini stropa.
Područje oko ogledala svakako bi trebalo dodatno osvijetliti, kako bi se olakšalo obavljanje radnji poput šminkanja, brijanja, nanošenja šminke i sl.
Stručnjaci predlažu izbjegavanje rasvjete iznad ogledala. Prema njima idealno rješenje je postavljanje jakog osvjetljenja s obje strane ogledala u razini očiju. Te svjetiljke bi trebale biti usmjerene prema licu, kako bi se izbjeglo stvaranje sjene.
I ostala mjesta u kupaonici mogu biti obogaćena dodatnom rasvjetom. Primjerice, pripadnice nježnijeg spola bit će oduševljene s dodatnom lampom ugrađenom u onom dijelu kupaonice u kojem obavljaju depilaciju.

Mislite na funkcionalnost, ali i na užitak

Izaberite pogodno mjesto za poneku svjetiljku u boji ili svjetiljku s prigušivačem koja će stvoriti ugodan ambijent i doprinijeti opuštajućoj atmosferi tijekom relaksacije u vrućoj kupki.
Ako ste umjetnički tip tada će vam svakako goditi poneka lampa koja će biti postavljena na način da naglašava skulpturu, cvijet ili neke druge posebne dijelove vaše kupaonice.
Pustite mašti na mašti na volju, poigrajte se s različitim rasvjetnim tijelima i pretvorite svoju kupaonicu u funkcionalnu oazu.

 

Pošto je dnevni boravak srce vašega doma, važno je da je opremljen u vašem stilu.  Uz sam sustav dnevnog boravka odaberite klasičnu sjedeču garnituru napravljenu od različitih materiala i u velikom izboru različitih boja.  Čitajte više ,,,

Similar Posts:

You may also like...