Lijepe i kvalitetne vrtne garniture nisu nikad bile dostupnije

Sve veća užurbanost i kaos modernog doba, uz sve manje vremena za kvalitetan odmor, ponukao je ljude da shvate koliko je bitno da u svom domu imaju udobno mjesto. Mjesto koje će biti njihovo mjesto za odmor i obiteljsku idilu, a upravo tome služe vrtne garniture.

Zbog toga su se na tržištu pojavile mnogobrojne garniture za vrt različitog dizajna, boja i kvalitete – sve s razlogom da stvorite svoju privatnu oazu za odmor u vlastitom domu. Ove garniture pokazale iznimno dobrom i trajnom kupnjom koja u svaki dom donosi mogućnost uživanja na otvorenom, bez gubitka komocije ili vizualnog dojma.

Pametnom kupnjom vrtne garniture godinama ćete uživati u njoj

Vrtna garnitura može biti vrlo zahvalan komad namještaja ako pri kupnji obratite pozornost na neke detalje. Iako vam se kupnja vrtne garniture možda ne čini teškim zadatkom, mogli biste se iznenaditi velikim izborom garnitura u trgovini koju ste izabrali koji će vas dovesti u nedoumicu što kupiti. Većina vrtnih garnitura ima odlične karakteristike, ali za prostor za koji su namijenjene pa obratite pozornost na to prilikom kupnje.

Vrtne garniture

Zato prvo morate odlučiti što vam je najbitnije. Da li je odlučujući njen dizajn, ili želite nešto dugotrajno i da se lako održava, ili pak želite da je vaša vrtna garnitura kompaktna i sklopiva. Nakon što se odlučite za prioritete u kupnji garniture, samo trebate odabrati vama najdražu vrtnu garnituru iz široke ponude koju nudi većina trgovina namještajem.

Udobnost i veličina neka vam budu prioritet pri odabiru garniture

Iako mnogi kupci smatraju da je najbitnija karakteristika vrtne garniture trajnost materijala, zapravo postoje dva bitnija kriterija za kupnju koja su direktno vezana uz njeno korištenje: udobnost i veličina. Udobnost garniture je kriterij koji vam mora biti najbitniji jer zasigurno ne želite kupiti vrtnu garnituru koju na kraju nećete koristiti jer je neudobna za sjedenje. Ovo je bitnije od svega jer je glavna namjena garniture da se u njoj opustite tijekom rijetkih slobodnih trenutaka.

Vrtne garniture

Kupci se vrlo često zanesu i veličinom vrtne garniture, te kupe premalu i nefunkcionalnu ili preveliku vrtnu garnituru koja potpuno zatrpa prostor. Stoga prije odlaska u kupnju garniture izmjerite prostor u koju je planirate smjestiti. Tako ćete maksimalno iskoristiti prostor, ali i ostaviti mjesta za normalno kretanje oko nje. Ako želite nešto što se lijepo uklapa u vašu vrtnu oazu dobar izbor je kupnja garniture od ratane ili drva jer se lijepo uklapaju u krajolik. Garniture od ratane mogu se kupiti i u drugim bojama, ali smeđa i crna se najbolje uklapaju u većinu prostora.

Od ova dva materijala zahvalnija za održavanje je ratana, ali je ona i ujedno lakša za prenošenje. Nek vas lakoća ratane ne buni – vrtne garniture od ratane su vrlo čvrste i izdržljive te dobro podnose sve vremenske (ne)prilike.

Plastične vrtne garniture

Svaki materijal ima neke prednosti i mane što se tiče održavanja vrtnih garnitura. Plastika je kao materijal za izradu vrtnih garnitura dobra jer su plastične garniture prilično povoljne, a vrlo lagane za prenošenje, skladištenje i održavanje. Mana plastičnih vrtnih garnitura je u njihovom izgledu: plastika se nikada ne može potpuno uklopiti u izgled vrta. Ali zato je recimo idealna za apartmane na moru ili male balkone u stanovima.

Drvne vrtne garniture

Drvene vrtne garniture su izuzetno šarmantne i lako se uklapaju u svaki prostor, posebno ako ima mnogo zelenila. No drvo zahtijeva održavanje pa ih se redovno mora lakirati, bojati i popravljati oštećenja nastala utjecajem kiše i sunca.

Garniture za vrt od aluminija ili ratana

Vrtna garnitura od aluminija je odlično rješenje za otvoreni prostor jer je aluminij otporan na vanjske utjecaje, ne prlja se lako i lagan je. No aluminij ne pristaje u svaki prostor i nekome se čini hladnim. Ratana je odličan izbor, kao što je gore već napisano, no i nju možete kupiti u širokom cjenovnom rasponu pa obratite pozornost i na kvalitetu ratane.
Većina vrtnih garnitura sadrži i stolove koji su najčešće prilično skupi i teško je odabrati pravi, no nemojte se obeshrabriti. Jednom kad pronađete vrtnu garnituru svojih snova nemojte puno razmišljati o njenoj kupovini jer je to dugotrajna investicija vrijedna svakog novčića.

Gdje kupiti vrtne garniture?

Znate li da je odlično vrijeme za kupnju vrtnih garnitura nakon završetka ljetne sezone? Cijene su im tada mnogo niže nego u jeku sezone, a izbor je još uvijek prilično velik. Internet web shopovi danas prodaju i vrtne garniture, a u masi s obzirom na kvalitetu i cijenu ističe se dom24.hr web shop.

Namještaj za dječje sobe treba da izdrži njihove igre, skakanje, nestašluke… te da je bolje uložiti u kvalitet koji neće iznevjeriti za godinu, dvije. Čitajte više …

Similar Posts:

You may also like...