Krovni nosači su odličan dodatak automobilu

Mnogi ljudi muku muče s nedostatkom prostora u automobilu, a to posebno izraženo postaje kod putovanja ili kod potrebe za prijevozom nekog tereta. Upravo zbog toga nakon što su bili primorani koristiti ih shvatili su da su krovni nosači odličan auto dodatak. Mnogi građevinari ili razni drugi radnici na službenim vozilima svakodnevno svjedoče korisnosti nosača, a kod novih automobila oni su standardni dio dodatne opreme.

Imate mali gradski auto koji nije namijenjen za putovanja i prijevoz tereta, te vam se stvara problem jer ne znate što učiniti? Krovni nosači su odgovor na vaše pitanje, te će vam pomoći da osim tereta pomoću njih možete prenijeti i bicikle i skije ili montirati krovnu kutiju na vaš automobil. U ovom tekstu saznajte sve o njima, na što obratiti pažnju prilikom kupnje i gdje ih kupiti.

Krovni nosači razlikuju se za svaki automobil

Krovni nosači različiti su i ne mogu sve vrste nosača ići na sve automobile. Zbog toga je veoma važno da prilikom kupnje nosača obratite pažnju da ih kupujete baš za vaš određeni model automobila. Nosači se jednostavno montiraju na krov automobila i služe za transport raznih stvari ili postavljanje krovne kutije. Također postoje i razne vrste nosača, a najpoznatiji su nosači za skije i nosači za bicikle. Osim po tipu, razlikuju se i prema nosivosti koja u većini slučajeva se kreće u rasponu od 100 kg do 200 kg ovisno o modelu nosača.

Kako izabrati krovne nosače?

Ako ste se odlučili da su krovni nosači dobra kupnja i da su vam potrebni, potrebno je da znate na što obratiti pažnju prilikom kupnje. Većina nosača ima oko 100 kg nosivosti, no ako vam je potrebno prenositi teži teret, tada ima i varijacija teretnih krovnih nosača čija nosivosti ide do čak 200 kg. Naravno, osim o nosačima nosivost ovisi i o modelu automobila(http://autodjelovi.com.hr/).

Krovni nosači biraju se prema modelu automobila, a materijali od kojih su izrađeni testirani su na visoke temperature, razne padaline i pritisak. Budući da su krovni nosači kupovina koja se samo jednom obavlja, ne biste trebali štedjeti. Oni kvalitetniji nosači trajat će i više desetaka godina, a napravljeni su od titana ili čelika koji su veoma lagani i čvrsti materijali.

Kako se krovni nosači montiraju na automobil?

O načinu montiranja ovisi i model automobila i o kojim je nosačima riječ. Krovni nosači uvijek dolaze s uputama o montiranju, a u većini slučajeva montiraju se u svega nekoliko minuta. Na krovu svakog automobila nalazi se dio koji je obložen gumom ispod kojeg se montiraju nosači. Osim montiranja samih nosača, puno je važnije da teret koji ste postavili na njih fiksirate pravilno kako ne bi došlo do pada i nesreće tijekom vožnje.

Krovni nosači služe i za montiranje krovne kutije

Krovna kutija služi kao dodatni prostor za stvari koje prevozite u automobilu, a krovni nosači su neophodni kako bi se mogla montirati. Ako vozite mali automobil i idete na putovanje, krovna kutija odlično je rješenje za prijevoz prtljage i pružanje komfora u vožnji putnicima. Ono na što trebate obratiti pažnju je maksimalna brzina vožnje s krovnom kutijom, te na visinu automobila dok je ona namontirana.

Nosači za skije su posebno napravljeni za prijevoz skija

Postoje razne vrste nosača, a najpoznatije vrste od onih osnovnih su nosači za bicikle i nosači za skije. Skije su veoma skupa sportska oprema i teško su prevozive u automobilu zbog svoje duljine, te upravo zbog toga nosači su odličan način za siguran prijevoz skija od kuće do skijališta.

Univerzalni krovni nosači

Prilikom kupnje važno je da pripazite na to da su kompatibilni za vaš automobil, a postoje i univerzalni nosači koji se montiraju na krovne nosače. Morate obratiti pozornost i na to koliko se skija može montirati na nosače, te od kojeg su materijala izrađeni.

Gdje se mogu kupiti nosači za skije?

U web shopu withcar.si dostupni su razni dijelovi za automobile, a jedni od njih su i izrazito kvalitetni nosači za skije koji će vam omogućiti siguran i bezbrižan prijevoz skija do odredišta. Ako ste nesigurni oko kupovine ili trebate savjet u ovoj trgovini osim što se možete javiti na mail možete se javiti i telefonski i zatražiti savjet. Uz to pružaju 30 dnevno jamstvo na zadovoljstvo i brzu dostavu proizvoda.

Ako često ubacujete razne stvari u prtljažnik, koje su prljave, vrlo brzo će se dogoditi da pod prtljažnika bude u vrlo lošem stanju. U tom slučaju, tu če vam dobro doći korito prtljažnika. Više možete pročitati ako slijedite linku,

Similar Posts:

You may also like...