Koji je za vas najbolji hrvatski hosting

Pitanje na koje mnogi traže odgovor je upravo ono iz naslova, odnosno koji je za vas najbolji hrvatski hosting. Ta usluga podrazumijeva smještaj web stranica na nekom serveru i može se ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki. Isto tako, dostupne su različite vrste koje imaju svoje prednosti i mane pa svatko mora odlučiti koji će mu biti najbolji za njegove potrebe. 

Zbog toga ćemo u nastavku opisati one najpopularnije vrste kako biste lakše donijeli zaključak koji bi bio najbolji izbor za vaše potrebe.

Što se sve nudi na informatičkom tržištu

Danas se na tržištu mogu naći brojne domaće informatičke tvrtke koje nude razne usluge povezane s web stranicama. Osim samog smještaja, ponudit će vam i usluge registracije domene, ugovaranja SSL certifikata i slično. Zbog velike ponude, teško je odabrati koji je najbolji hrvatski hosting web stranica, pogotovo zato što nemaju svi iste potrebe. Neke od najpopularnijih vrsta su:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Zakup servera

Sve te vrste se dosta razlikuju, od svojih karakteristika pa sve do raznolikih cijena. Zato ćemo u nastavku opisati svaki od njih kako bi svatko mogao pronaći najbolji hrvatski hosting internetskih stranica za vlastite potrebe.

Zbog velike ponude, teško je odabrati koji je najbolji hrvatski hosting web stranica.

Najbolji hrvatski hosting kao najpovoljnija opcija

Mislite li da najjeftiniji može ujedno biti i najbolji hrvatski hosting? Ako su sve karakteristike koje vam on nudi ono što vam je potrebno, onda svakako može biti. Dijeljeni hosting internetskih stranica vam omogućuje da zakupite jedan određeni dio na nekom serveru koji možete koristiti za njihov smještaj. Kada ih tamo postavite i kada ih povežete s nekom domenom, one će biti stalno dostupne na internetu i posjetitelji će im moći pristupiti u bilo kojem trenutku.

Jedan od nedostataka ovakve vrste je u tome što nemate mogućnosti neke dodatne prilagodbe u vidu instalacije vlastitih programa i slično i što server može postati zagušen ili usporen zbog drugih korisnika na što nemate direktan utjecaj. No, mnogima je ovo jeftino rješenje i više nego dovoljno za neke vlastite potrebe.

VPS hosting internetskih stranica

Tražite li ipak nešto naprednije rješenje, onda će vam to omogućiti VPS hosting internetskih stranica. Ovo rješenje je na neki način slično dijeljenom, ali ono što je tamo nedostatak, ovdje se može smatrati kao prednost. Naime, ovdje ćete dobiti virtualno mjesto na serveru za svoje potrebe, što znači da ćete moći taj svoj virtualni dio prilagoditi kako vam odgovara pa ćete moći bez problema i instalirati potrebne aplikacije. Također, drugi korisnici i njihov rad neće utjecati na prikaz vaših stranica jer je to virtualno mjesto odvojeno od klasičnog mjesta koje dobivaju oni koji ugovore dijeljeni hosting internetskih stranica.

Dijeljeni hosting internetskih stranica vam omogućuje da zakupite jedan određeni dio na nekom serveru koji možete koristiti za njihov smještaj.

Mnogima je zato VPS najbolji hrvatski hosting web stranica. A za još lakši i jednostavniji rad, mnoge tvrtke će vam dati cPanel sučelje za administraciju koje je odlično za korištenje i omogućuje brojne mogućnosti.

Zakup cijelog servera za najzahtjevnije

Oni korisnici koji žele imati potpunu kontrolu nad svojim web stranicama i nad svime što se događa uz njih, odabrat će zakup cijelog servera. To se smatra kao neko ultimativno rješenje jer ćete tako dobiti na korištenje cijeli server i sve ćete moći sami podesiti. Naravno, u tom slučaju, nitko drugi neće utjecati na rad tog servera, već će njegovi resursi biti samo vama na raspolaganju.

Za one koji ne znaju, cPanel sučelje omogućuje administraciju vašeg prostora na serveru.

Važno je napomenuti da je potrebno i određeno znanje kako bi se server konfigurirao i kako bi ovakav hosting internetskih stranica bio onakav kakav očekujete. Takve usluge konfiguracije i održavanja mogu vam ponuditi brojne specijalizirane tvrtke, a ponekad će vam takve usluge ponuditi i tvrtka putem koje tu uslugu ugovarate. Pa ako vam je tako nešto potrebno, svakako to i zatražite. Uz sve to, cPanel sučelje će također biti odlična dodatna pomoć.

Što sve nudi cPanel sučelje

Za one koji ne znaju, cPanel sučelje omogućuje administraciju vašeg prostora na serveru. Riječ je o grafičkom sučelju zbog čega ga je dosta jednostavno koristiti i svi oni koji imaju iskustva rada s Windows operativnim sustavom će se brzo priviknuti. Između ostalog, uz cPanel sučelje možete:

  • Jednostavno prebacivati datoteke na server
  • Upravljati poddomenama
  • Upravljati e-mail adresama
  • Podešavati razne postavke itd.

Sve to se može jednostavno obaviti u svega nekoliko klikova mišem. Mnoge tvrtke će vam cPanel sučelje omogućiti u sklopu hosting paketa koji ste odabrali, dok ćete ga kod nekih morati dodatno zatražiti ako ga želite koristiti.

Similar Posts:

You may also like...