Kako skinuti salo s trbuha u 7 dana

Zauzet raspored i mnogo svakodnevnih obaveza oduzimaju vam vrijeme, pa propuštate svoje treninge u teretani? Mnogo sjedite u uredu, doma, u automobilu pa vam se zbog toga nakupilo salo na području trbuha? Nema više izgovora! Postoji veliki broj malih i lakih trikova koji vam mogu pomoći da izgubite taj višak naslaga koji ste tijekom godina skupljali.

1.Hrana koju jedete bitna je za vaš trbuh

Ne možete se potpuno opustiti ako želite izgubiti par kilograme, čak i ako se radi o samo par kilograma. Morate paziti na svoju prehranu, ali nikako se nemojte potpuno odricati svega. Najgore što možete uraditi jeste iznenada prestati jesti jer je to stres za vaš organizam. Umjesto toga napravite male izmjene u svojoj prehranu. Bijeli kruh zamijeniti s kruhom od cjelovitih žitarica, voćne sokove zamijenite svježe cijeđenim sokovima od voća i povrća, a čokoladu i slatkiše s voćkom. Obavezno u prehranu uvrstite hranu kao što je riba, piletina, mliječni proizvodi s niskim udjelom masti.

2. Treba vam puno više vode nego što mislite

Jedva da popijete čašu vode tijekom dana? I to je uglavnom ona čaša koju popijete uz kavu? Ovo vam se ne smije dešavati! Voda će se pobrinuti da izbacite iz sebe sve toksine koji otežavaju mršavljenje, ali i utječu na vaše cjelokupno zdravlje. Ne morate se striktno držati vode, možete ubaciti i recimo zeleni čaj, ali morate unijeti bar dvije litre tečnosti dnevno. Pod tečnosti ne mislimo na zaslađene i gazirane sokove koje ne smijete piti!

3. Kako skinuti salo s trbuha izbjegavajući sol

Možda nikada niste razmišljali o tome, ali sol je itekako važna kada pokušavate gubiti višak kilograma. Naime, natrij zadržava vodu u tijelu. Zato, ako želite smanjiti zadržavanje vode morate smanjiti unos natrija, točnije soli. Danas postoji toliko ukusnih začina i bilja koji mogu zamijeniti sol, pa isprobajte koji vam najviše odgovara. Vremenom ćete se navići i sol će vam postati nepotrebna.

4. Više nema mjesta alkoholu

Alkohol može izazvati nadutost u želucu (pročitajte kako sprijećiti nadutost) koji vam nikako ne treba. Zato, ako želite skinuti taj „šlauf“ oko struka morate zaboraviti na alkohol neko vrijeme. Dozvoljena je ponekad čaša vina, ali nemojte se opustiti i pretjerati. Osim toga, alkohol izaziva dehidrataciju pa je vašem tijelu potrebno mnogo više vode kada pijete alkohol.

5. U vašem životu više nema mjesta za stres

Anksioznost, stres i razdražljivost mogu biti uzrok pojačanoj proizvodnji hormona koji se naziva kortizol. Posljedica je povećanje apetita i žudnje za hranom bogatom ugljikohidratima i mastima. Ovaj hormon, pored toga, djeluje kao signal masnim stanicama da što više čuvaju masno tkivo kako bi, po potrebi, poslužilo kao izvor energije. Zato, tijekom procesa mršavljenja zaboravite na stres i isprobajte tehnike relaksacije kao što su joga, meditacija, ayurveda tretmani i slično.

Depresija se može prepoznati po nizu simptoma, a svaki se bolesnik jačinom i vrstom simptoma razlikuje od drugoga. Najčešći simptomi depresije su:  potištenost, turobno raspoloženje, navala crnih misli i sjećanja; intenzivna tuga, samosažaljenje, napadaji plača… Čitajte više…

Similar Posts:

You may also like...