Grijači prostora mogu se koristiti za unutarnje i vanjske prostore

Grijači prostora danas se koriste za razne namjene. Ovisno o svojoj snazi, mogu bez problema ugrijati velike prostore, ali i puno manje. Koriste se za grijanje vanjskih i unutarnjih prostora. Često ih se može vidjeti na terasama raznih ugostiteljskih objekata zimi.grijaci-prostoraZbog svoje iznimne učinkovitosti, nekoliko grijača postavljenih na određena mjesta na terasi će boravak tamo učiniti vrlo ugodnim. Dolaze u raznim varijantima, od onih koji se jednostavno postave na pod pa do onih u obliku ploča koje se mogu montirati na zid, strop i sl. Obje varijanti nerijetko izgledaju vrlo atraktivno pa se jednostavno mogu uklopiti u prostor. Primjerice, neke od tih ploča nakon postavljanja uopće ne odaju da se radi o grijaču. Osim za korištenje vani, grijače je moguće koristiti i u unutarnjim prostorima. Najčešće primjena im je u industrijskim halama i skladištima u kojima je potrebno održavati stalnu temperaturu. Budući da je moguće podesiti temperaturu na grijačima, to ne predstavlja nikakav problem.
Postoje i posebne varijante grijača koje se mogu ugraditi u kabine vozila. Koriste se uglavnom kod teretnih, transportnih i radnih vozila. Neka od tih vozila nemaju grijanje dok nema imaju, ali ono nije dostatno. Zato je ugradnja grijača u takva vozila odlična investicija.

Plinski grijači

Na tržištu je dostupno nekoliko modela plinskih grijača. Osim u izgledu, glavna razlika im je u snazi samog grijača. O toj snazi ovisi koliko dugo će biti potrebno da grijač postigne željenu temperaturu, ali i kolika će biti najviša temperatura koju može postići. Zato prije kupovine treba izmjeriti prostoriju koju planirate zagrijavati i nakon toga kupiti grijač koji je dovoljan za zagrijavanje prostorije te veličine. Ukoliko planirate zagrijavati manju prostoriju, nema smisla kupovati grijač jako velike snage s obzirom da nikada nećete iskoristiti njegov puni potencijal. Najprodavaniji modeli su oni koji se jednostavno postave na pod, bez ikakvog montiranja. Napravljeni su tako da se u njihovo kućište postavi plinska boca koja je nerijetko potpuno sakrivena pa se takvi grijači svojim izgledom lako uklope u prostor.

Električni grijači

Električni grijači dolaze u raznim oblicima, ali najčešće ih se može vidjeti u obliku ploča koje se montiraju na zid, strop i sl. Često te ploče izgledaju vrlo atraktivno i nakon što se montiraju, jako se dobro uklope u prostor, kao pravi dekorativni element. No, nakon što se priključe na struju, isijavaju toplinu i griju prostor. Potrebno je samo pripaziti da se montiraju na mjesta koja su zaštićena od kiše kako ne bi došlo do kratkog spoja.

Similar Posts:

You may also like...