Funkcionalnost kreveta na razvlačenje

Kreveti na razvlačenje su funkcionalan komad namještaja uz koji možete uštedjeti nekoliko kvadrata stana i tako maksimalno iskoristiti prostor kojim raspolažete.
Ovakvi kreveti su izvrstan izbor za svaki dom, bilo da im je svrha dnevni odmor ili pak noćno spavanje.
Danju, u sklopljenom položaju, oni su odlično rješenje za kratak otpočinak, a noću se pretvaraju u udoban i komforan ležaj za spavanje.
Krevet na spavanje je jedan od onih “dva u jedan” komada namještaja u kojima su savršeno sjedinjenu funkcionalnost i estetika.

Modeli kreveta na razvlačenje

Na tržištu je dostupna široka paleta različitih modela kreveta s funkcijom razvlačenja.
Tako primjerice možete birati model prema veličini, dizajnu, boji, vrsti materijala od koje je izrađen kao i prema njegovoj udobnosti ili cijeni.
Kreveti na razvlačenje izrađeni su u različitim veličinama pa nesumnjivo nećete biti ostavljeni na mukama u slučaju da ste ograničeni duljinom ili širinom slobodnog prostora.

Postoje klasični, tradicionalni, moderni, minimalistički i razni drugi modeli – dizajneri su pokrili zaista sve ukuse i afinitete. Mnoštvo različitih maštovito izrađenih primjeraka ostavlja vam dovoljno prostora za odabir linije koju preferirate.
Dostupni su kreveti s bočnim naslonima za ruke ili bez njih, kreveti s klasičnim naslonom za leđa ili pak modernije vrste s jastucima koji zamjenjuju naslon, jednostavni ravni ili pak nešto složeniji kutni modeli
Tu su i različiti materijali, stilovi i teksture kao i jednobojni i višebojni uzorci, a raspon boja u kojima ih možete kupiti je uistinu nepregledan.

Kako odabrati krevet na razvlačenje?

Krevet na razvlačenje se bira prema više kriterija, baš kao i bilo koji drugi komad namještaja.
Dimenzije naravno biramo prema veličini prostora kojim raspolažemo, a cilj nam je svakako što bolje ga uklopiti u taj prostor. Također, ako će na njemu sjediti jedna do dvije osobe, ili spavati jedna osoba, tada on može biti manjih dimenzija, tzv. dvosjed. Nasuprot tome, za sjedenje većeg broja ljudi kao i za spavanje dvije osobe bolji izbor je trosjed.
Dizajn je ono što svatko odabire prema vlastitim afinitetima kao i prema izgledu cjelokupnog interijera.
Bojama se možemo poigrati, ali svakako treba nastojati postići sklad i dobar estetski dojam.
Kvalitetu materijala od kojih je izrađen biramo ovisno o tome hoće li krevet često biti u upotrebi ili je namijenjen isključivo za posebne prilike. Jasno, ako će krevet biti svakodnevno korišten, njegova kvaliteta i izdržljivost bi trebali biti što veći.

Similar Posts:

You may also like...