Dobro se naspavajte i izgledat ćete mlađe

Sat vremena sna prije ponoći vrijedi kao 3 sata sna poslije ponoći. Mnogi stručnjaci savjetuju da se obrati pažnja na lijeganje u isto vrijeme, kao i na ustajanje. Nismo ni svjesni koliko utjecaja san ima na našu kosu i kožu. Period između 20 i 23 h je vrijeme za hidrataciju i stimulaciju, dok se od 23 do 03 h koža hrani i regenerira. Vrijeme od 03 do 05 h je vrijeme za odmor.spavanjeNaravno da to u današnje vrijeme malo tko prati. Rijetko koje dijete ode u 20 h u krevet. Odlazak na spavanje je važan i zbog hormona melatonina koji potiče spavanje, a njegov maksimalni učinak je oko 23 h. 7 ili 8 h sna je optimalno vrijeme za odmor organizma. Više od toga nam donosi tromost, a manje se negativno odražava na naše raspoloženje i izgled.
Tijekom sna se obnavljaju stanice kože, jer hormon rasta se aktivira samo noću. Ako ne spavamo, narušavamo njegovu funkciju. S druge strane, ako loše spavamo, može doći do sužavanja kapilara koje utječu na protok hranjivih tvari u kožu i tjeme, te zbog toga dobivamo bezizražajan izgled.

Mitovi oko najboljih krema za lice

krema za lice

Stanice kože se najbrže obnavljaju tijekom noći i to je razlog zbog kojeg noćne kreme čine čuda. Ali ništa neće potpuno pomoći ako ne spavamo dovoljno i kvalitetno. Dobar kozmetički preparat može biti potpuno učinkovit samo ako mu mi omogućimo maksimalno djelovanje. Također treba obratiti pozornost i na dnevnu kremu. Stručnjaci savjetuju korištenje najbolje kreme za lice: s visokim udjelom koenzima Q10, kolagena, retinola i drugih hranjivih tvari. Trenutačni hit na tržištu je krema ViperVenomAktiv koja, pored ovih tvari, sadrži i sintetizirani ekstrakt zmijskog otrova. Ujedno je i najbolja krema protiv bora. Idealna je i za dnevnu i noćnu uporabu. Neće vam nadomjestiti san, ali će učiniti da izgledate bolje, mlađe i zdravije.
Bonus savjet: krema protiv bora (http://betterlifestory.net/krema-protiv-bora-ili-botoks-ukrotite-bore-na-prirodan-nacin/) oko očiju je must have za ljude preko 30 godina!

Ležanje na leđima

Spavate dovoljno, ali se i dalje budite natečenih očiju i tamnih krugova oko njih? Problem je položaj u kojem spavate. Moguće je da negdje dolazi do suženja protoka krvi u koži i krvožilni sustav će oslobađati tekućinu iz sitnih zalistaka u stijenkama žila. Možete spriječiti nakupljanje tekućina koje čine vaše oči natečenima tako što ćete u krevetu držati glavu podignutu iznad tijela. U početku može biti teško, ali s vremenom ćete se naviknuti. Ako zbog ovog položaja budete hrkali, iskoristite mali trik koji nećete ni osjetiti tijekom spavanja – Snore Terminator. A sada laku noć i ugodan san!

Bonus savjet: neka vam soba uvijek bude prozračna. Topla soba i ustajao zrak ne pogoduju dobrom snu.

Similar Posts:

You may also like...