Brojni dodaci za više čistoće u automobilu

Automobil je mnogima danas postao vrlo korišteno sredstvo prijevoza. Mnogi ga koriste svakodnevno, za odlazak na posao, za izvršavanje raznih poslovnih obveza i slično. Neki ga koriste za duža putovanja, a neki za kraća. Kada je u pitanju čistoća unutrašnjosti, najveći problem imaju oni koji moraju često ulaziti i izlaziti iz automobila te na taj način često unose novu prljavštinu.

Slična je situacija i po pitanju prtljažnika. Morate li često u njega stavljati razne stvari, lako ga je zaprljati pa čišćenje zna biti problem. Isto kao što su rješenje za čistoću unutrašnjosti tepisi, tako se za prtljažnik može kupiti korito prtljažnika.

Korito prtljažnika

Osnovna funkcionalnost korita

Korito prtljažnika ima jednu vrlo jednostavnu funkciju, a to je zaštita unutrašnjosti prtljažnika, tj. poda. Ako često ubacujete razne stvari u njega, koje su prljave, vrlo brzo će se dogoditi da pod prtljažnika bude u vrlo lošem stanju. Zato su ovakvi dodaci za auto odlično rješenje. Osim same zaštite, korito prtljažnika će odlično poslužiti i protiv klizanja. Bez njega, stvari koje prevozite na taj način bi mogle završiti po cijelom prtljažniku, a na ovaj način će ostati na mjestu.

Korito prtljažnika

U trgovinama s autopremom se možete odlučiti za dvije vrste korita:

  • Tipska
  • Univerzalna
  • Tipska korita

Svaki prtljažnik je drugačijeg oblika i dimenzija pa stoga želite li idealno korito za prtljažnik, odlučite se za tipsku varijantu. Riječ je modelima koji su izrađeni točno po dimenzijama svakog automobila, odnosno njegovog prtljažnika. To znači da kad ih postavite u automobil, ona će odgovarati u potpunosti. Isto tako, većina modela ima i dodatne čepove s donje strane pomoću kojih ćete ih dodatno učvrstiti.

S obzirom da je riječ o tipskoj ponudi, ovakve modele ćete obično moći pronaći jedino u specijaliziranim trgovinama s autoopremom. Isto tako, veliki izbor se može pronaći i u web trgovinama pa svakako pogledajte što se sve nudi prije kupnje.

Univerzalna korita

Oni koji žele brzo rješenje i koji ne žele tražiti točno određene modele za svoj automobil mogu se odlučiti za univerzalna korita prtljažnika. To su modeli koje možete pronaći u određenim dimenzijama te neće u svaki automobil pristajati na isti način. Tako će u neki možda pristajati gotovo savršeno, dok će kod nekog drugog modela biti nešto nezgrapniji.

No, u svakom slučaju, bit će korisni za ono zbog čega ih kupujete, učinkovito će vas štititi od prljavštine i od klizanja stvari koje prevozite u prtljažniku.

Tekstilna i gumena korita

Ako ste se odlučili za kupnju ovog korisnog dodatka za automobil, osim univerzalne i tipske varijante, morate se odlučiti i za materijal:

  • Tekstil
  • Guma

Modeli od tekstila izgledaju nešto atraktivnije, no njihovo kasnije čišćenje od prljavštine će možda biti nešto teže. Prljavština se zna uvući u njih pa će u većini slučajeva biti potreban usisavač kako biste ih detaljno očistili.
Gumeni modeli s druge strane su zahvalniji po pitanju čišćenja i održavanja. Budući da ne propuštaju vodu, mogu se jednostavno oprati pod mlazom vode. U slučaju nešto većeg zaprljanja, možete dodati i neki auto šampon ili neki drugi proizvod iz asortimana autokozmetike.

Zaštitite i ostatak automobila

Kako što je ranije navedeno, po pitanju čistoće problem mnogim vozačima predstavljaju česti ulasci i izlasci iz automobila. Kao učinkovito rješenje nameću se auto tepisi. Ovdje također imate mogućnost odabira između tekstilnih i gumenih varijanti. Kao odlično rješenje mogu se izdvojiti tepisi Gledring. Riječ je o gumenim tepisima koji su napravljeni točno po mjeri automobila. Popularni su među vozačima zbog sljedećih karakteristika:

  • Ugodnog su mirsa
  • Nemaju nikakvih otrovnih primjesa u svom sastavu
  • Lako se čiste i održavaju
  • Dugotrajni su

Isto tako, s donje strane imaju i čepiće kojima se mogu pričvrstiti za podlogu kako se ne bi pomicali pri vožnji. Tepisi Gledring su popularni i po tome što u trgovinama možete pronaći namjensko sredstvo za njihovo suho pranje. Tako ih možete jednostavnije očistiti, bez korištenja vode.

Kupnja u lokalnim i internetskim trgovinama

Tepisi Gledring, korita prtljažnika i razna druga autooprema može se kupiti u brojnim specijaliziranim trgovinama lokalno, ali i putem interneta. A upravo kupnja putem interneta je mnogim vozačima postala puno zanimljivija jer na jednom mjestu mogu vrlo brzo doći do svih potrebnih podataka o svakom dijelu za auto ili o određenoj autoopremi. A osim toga, ono što je mnogima još važnije, cijene su nerijetko niže nego u lokalnim trgovinama.

Similar Posts:

You may also like...