Baterije za mobitele se često kvare

Današnji mobiteli su gotovo potpuno izgubili svoju originalnu funkciju i većinom služe kao mini računala u kojima se glavna komunikacija odvija putem interneta. Dok su nekada mobiteli bili mali, s malim ekranom i gotovo cijeli prekriveni tipkovnicom, danas je stvar potpuno drugačija i cijeli su prekriveni ekranom osjetljivim na dodir. Tehnologija ide naprijed i sasvim je razumna cjelokupna promjena, no sve to se odražava na baterije za mobitele.

Zamjenske baterije za mobitele svih vrsta
Zamjenske baterije za mobitele Samsung

Cjelodnevno korištenje mobitela, uključen internet i veliki ekran dovode do ubrzanog trošenja baterije, a sve snažnije specifikacije ju opterećuju i dovode do problema s baterijom kroz nekoliko godina od kupnje mobitela. U slučaju da se baterija brzo prazni ili se više ne želi puniti, najbolje rješenje su zamjenske baterije za mobitele, koje će ga vratiti u život.

Kako očuvati baterije za mobitele?

Prije nego što se bacimo na glavnu temu ovog teksta i zamjenske baterije za mobitele, veoma je važno upoznati vas s pravilnim načinom korištenja. Kako bi baterija za mobitel trajala što dulje, morate se pravilno brinuti za nju. Očuvati bateriju od mobitela možete na sljedeće načine:

 • Uvijek punite mobitel od početka do kraja
 • Nemojte koristiti mobitel dok se on nalazi na punjaču
 • Izbjegavajte punjenje baterije za nekoliko posto
 • Punite mobitel isključivo s odgovarajućim punjačem koji ste dobili uz njega
 • Gasite nepotrebne aplikacije i internet koji u pozadini opterećuju i troše bateriju

Sve ove stvari pomoći će vam da produljite vijek trajanja baterije za mobitele i osigurate što bolje performanse. Najvažnije je da koristite isključivo punjač koji ste dobili uz mobitel, jer se punjači mogu razlikovati po jačini kojom pune mobitel. Preslabi punjač puniti će mobitel znatno sporije, a prejaki punjač može prouzročiti probleme s baterijom. Ako je mobitel ipak star i baterija je dotrajala, neophodno je zamijeniti ju.

Zamjenska baterija za mobitel

Dobra vijest je da je baterija samo jedan dio mobitela i to što su današnji mobiteli potpuno zatvoreni ne znači da se ona ne može promijeniti. U web trgovini gizzmo.hr možete pronaći zamjenske baterije za mobitele svih vrsta i tako po najboljoj cijeni popraviti svoj uređaj. Prilikom kupnje obratite pažnju na model mobitela i kupite odgovarajuću bateriju.

Video: 6 znakova da trebate novu zamjensku bateriju za mobitel iPhone

Zamjena baterije na mobitelu

Ako imate stari model koji i dalje posjeduje stražnji poklopac koji možete skinuti, tada je sam proces zamjene baterije za mobitele veoma jednostavan:

 • Ugasite mobitel
 • Skinite stražnji poklopac
 • Izvucite staru bateriju
 • Stavite novu bateriju
 • Vratite poklopac
 • Uključite mobitel

U slučaju da je vaš mobitel u potpunosti zatvoren u kućištu, zamjenu baterije za mobitel treba odrađivati servis, jer samostalna zamjena može prouzročiti velike probleme na uređaju. Kako bi se kućište odvojilo od ekrana potrebno je grijati mobitel i odlijepiti dijelove, a nestručnim rukovanjem može se prouzročiti oštećenje ekrana ili neke druge komponente uređaja.

Futrole za mobitele

Osim kvara baterije, najčešće do oštećenja mobitela dolazi prilikom nezgode. Pad mobitela bez odgovarajuće zaštite može veoma lako prouzročiti oštećenje ekrana. Zato je naš savjet da uvijek koristite futrole za mobitele, koje će ga zaštititi u slučaju pada.

Futrole za mobitele dijelimo na:

 • silikonske
 • plastične
 • kožne
 • tekstilne

Silikonske maskice za mobitele

Danas su najpopularnije silikonske futrole za mobitele. One ne narušavaju izgled mobitela i ne otežavaju njegovo korištenje, a silikon će odlično amortizirati padove. Njihova mana je što ne štite ekran uređaja, no to se može riješiti s dodatnim zaštitnim staklom za ekran.

Silikonske futrole za mobitele iPhon
Silikonske futrole za mobitele iPhone 11 Pro

Plastične i kožne

Kožne futrole za mobitele su veoma popularne kod starijih ljudi, jer koža izgleda veoma lijepo i luksuzno. Ove futrole najčešće dolaze u kombinaciji s plastičnim dijelom u koji se stavlja mobitel, a preklopna futrola za mobitel može biti i cijela od plastike. 

Ova futrola odlično će zaštititi mobitel dok se on nalazi u torbi ili džepu, no tijekom rukovanja morati ćete je otvoriti i mobitel u slučaju pada može vrlo lako „iskočiti“ iz maskice. Također, nisu pretjerano popularne kod ljudi koji često koriste mobitel, jer otežavaju korištenje, a pogotovo slikanje s stražnjom kamerom.

Tekstilne futrole za mobitel

Najbolja zaštita za mobitel dok je u torbi ili džepu su tekstilne futrole, no njihova mana je što kod korištenja mobitel nije uopće zaštićen. Padovi se uglavnom dešavaju dok koristite uređaj, stoga ovaj oblik zaštite nije preporučljiv. 

Futrole za mobitele, kao i razne druge stvari povezane s njima, možete kupiti u web trgovini gizzmo.hr.

Similar Posts:

You may also like...