Autokozmetika za blistav sjaj vašeg vozila

Mnogi vozači trude se održavati svoj automobil čistim iznutra i izvana. Čisti automobil će zasigurno privlačiti poglede, ali još je bitnije održavati ga čistim kako bi što duže ostao u dobrom stanju te jednom kada ga budete prodavali, moći ćete dobiti puno bolju cijenu. A kao pomoć u tom održavanju je važna autokozmetika.

Ona obuhvaća širok spektar proizvoda i tehnika koje se koriste za čišćenje, zaštitu i održavanje ljepote vašeg vozila, iznutra i izvana. Pravilnom upotrebom ovih proizvoda, osigurat ćete prekrasan izgled svom limenom ljubimcu.

Temeljito pranje i čišćenje vozila izvana

Većini vozača je vjerojatno pranje auta izvana nešto što rade povremeno ili vrlo često. Autokozmetika ovdje puno može pomoći jer u asortimanu autokozmetičkih proizvoda možete pronaći puno toga što vam može biti od koristi.

kvalitetna autokozmetika
Za održavanje čistog automobila važna je kvalitetna autokozmetika. Kućni ili još gore, kuhinjski proizvodi, imaju povišenu (alkalnu) pH razinu, a to prijeti uništavanju autoprevlake. Stoga ne možete koristiti kućne proizvode za njegu automobila. Šamponi za auto mogu povećati izražajnost i svjetlinu boje.

Važno je koristiti kvalitetne proizvode za pranje koji su sigurni za boju i površinu auta. Šamponi za pranje auta obično su pH neutralni i neće oštetiti boju. Tijekom pranja, preporučuje se da koristite mekane spužve ili krpe kako biste izbjegli da oštetite lak. Nakon pranja, možete još dodatno i očistiti naplatke, a za to također možete potražiti specijalizirane autokozmetičke proizvode.

Poliranje auta i dodatna zaštita

Poliranje je važan korak u autokozmetici jer će pomoći:

  • Osigurati sjaj 
  • Ukloniti sitne ogrebotine s površine auta 

Polirne paste i sredstva za poliranje koriste se za obnavljanje izgleda boje i uklanjanje sitnih nepravilnosti. 

Trebate li posebne tekućine za automobile?

Nakon poliranja, vrlo je važno tretirati površinu vozila s nekom dodatnom zaštitom. Primjerice, vosak i premazi za boje stvaraju zaštitni sloj koji pomaže u održavanju sjaja i štiti boju od oštećenja uzrokovanih UV zrakama, kiselinama, soli i drugim štetnim tvarima.

Similar Posts:

You may also like...