Tekstilni tepisi su moderan trendi izbor

U današnje vrijeme automobilska industija je toliko razvijena da se sve više pažnje posvećuje detaljima i dodacima koje bi vaš automobil mogle učiniti još udobnijim i poželjnijim mjestom boravka. Na posao se putuje sve duže, a prometne gužve oduzimaju nam sve više našeg vremena i ponekad nemamo izbora nego se s time pomiriti. Nije onda ni čudno da se toliko pažnje pridaje automobilu, a tekstilni tepisi nezamjenjijv su dodatak koji se ne smije zaobići. Oni automobilu nude ne samo zaštitu od prljavštine koja bi inače polako uništavala pod automobila, već su i lijepi jedinstveni ukras koji personalizira vaš automobil i čini ga udobnijim.

Razlike među tepisima

Na tržištu se vozačima nude dvije vrste tepiha. Jedni su gumeni, a drugi tekstilni. I iako obje vrste imaju svoje prednosti i mane odnovna prednost tekstilnih tepiha je upravo izgled. Gumeni tepisi su lakši za održavanje, ali čak i ako kupite onu skuplju i kvalitetniju varijantu, velike su šanse da će vam automobil barem neko vrijeme imati miris po gumi. Oni su također vrlo ograničeni po dizajnu i ne pružaju udobnost kakvu biste željeli.

Tekstilni tepisi su daleko udobniji te možete birati kroj, boje i materijal, kao da birate tepih za svoju dnevnu sobu. Nemaju poseban miris te ne morate zračiti auto neko vrijeme kako bi miris nestao. Jedina mana tekstilnih tepiha je da se brže zaprljaju i teže čiste, ali svakom pravom ljubitelju svog limenog ljubimca to neće biti problem jer ionako dosta vremena utroše na održavanje i uljepšavanje,  kako njegove vanjštine, tako i unutrašnjosti.

Tekstilni tepisi-vrste

Prilikom kupnje tekstilnih tepisa za svoj automobil moći ćete birati između univerzalnih i tipskih tekstilnih tepiha. Univerzalni tekstilni tepisi su svi iste dimenzije i dobro je što ih možete smjestiti u bilo koji automobil. Iako dimenzijama neće savršeno pristajati u baš svaki automobil, razlike su zanemarive te neće predstavljati ozbiljniju estetsku teškoću.

Za razliku od univerzalnih, tipski tekstilni tepisi svojom su dužinom krojeni za određeni tip automobila te savršeno pristaju. Uz sami tepihe, u nekom setovima se dobivaju i posebni dodaci za pričvršćivanje tepiha za pod automobila kako ne bi klizili. To je specifičnost tipskih tekstilnih tepiha koji ih čine posebnim i idealnim za mnoge vlasnike automobila.

Similar Posts:

You may also like...