Registracijom domene do željenog naziva

Internet je danas prepun web stranica. Brojne tvrtke shvatile su važnost prezentiranja na Internetu pa imaju svoje web stranice putem kojih se predstavljaju potencijalnim klijentima. Osim njih, brojni pojedinci imaju i svoje osobne web stranice. Broj web stranica iz dana u dan raste, a ono što je za njih karakteristično je da svaka ima drugačiji naziv.

Naziv web stranica je domena, a poželite li i sami postaviti na Internet neke stranice,ona će vam biti potrebna. Do nje vrlo lako možete doći ako potražite tvrtke koje nude uslugu registracija domene.

Samo jedna domena istog naziva

Bez obzira za koju tvrtku se odlučili kada je u pitanju registracija domene, na početku ćete uvijek morati unijeti željenu domenu. A to se radi kako bi sustav prvo provjerio je li ta domena slobodna. Tek ako je slobodna, moći ćete nastaviti s postupkom registracije. Ukoliko nije, sustav će vam predložiti neke nazive koji bi vam možda mogli biti prihvatljivi.

Glavni razlog te provjere na početku registracija domene je u tome što ne možete registrirati neku koju je netko već prije vas registrirao. Za razne globalne domene, primjerice one najpopularnije s com ekstenzijom, ne postoje posebna pravila o tome tko ih može registrirati. To znači da svatko tko se prvi odluči za neku domenu, ima pravo njezine registracije.

Pravila za registraciju nacionalne domene

Nacionalne domene su one koje su vezane uz određenu državu. Primjerice, hrvatska nacionalna domena ima ekstenziju hr. Svi oni koji se imaju namjeru predstavljati se domaćoj publici možda je bolje da se odluče upravo za ovu vrste domene. Ona je dostupna u naplatnoj i besplatnoj varijanti.

Naplatna nacionalna domena nema nekih posebnih pravila pri registraciji i svatko može registrirati koliko god želi naplatnih domena. S druge strane, besplatne nacionalne domene ne može registrirati baš svatko. One su rezervirane za one koje imaju neku tvrtku, udrugu ili neku drugu organizaciju, za one koji imaju neki obrt ili zanat, ali i za samostalne djelatnike. No, svi oni imaju pravo na registraciju samo jedne besplatne domene.

Brza i jednostavna registracija domene

Registracija domene je zapravo brz i jednostavan proces. A potrebno je napomenuti i da ga možete obaviti putem neke domaće tvrtke ili se odlučiti za usluge neke strane tvrtke. Bez obzira za koga se odlučili, na kraju ćete imati isti rezultat, odnosno postat ćete vlasnikom željene domene na određeni period. Oni koji ne barataju dobro stranim jezicima možda je bolje da se odluče za uslugu neke domaće tvrtke jer će na taj način cijeli proces proći na jeziku kojeg razumiju. A u slučaju bilo kakvih problema, lako će se obratiti domaćoj tvrtci za pomoć.

Kada ste se odlučili za neku tvrku, proces registracija domene može započeti. Nakon unosa željene domene, sustav će provjeriti je li slobodna. Ako nije, sustav će vam sam ponuditi neke druge mogućnosti, uzevši u obzir domenu koji ste željeli registrirati. Ako niste zadovoljni s prijedlozima, možete i sami upisati neku drugu domenu. Kada vam sustav javi da je domena slobodna, možete započeti s nastavkom procesa registracija domene. Slijedi nekoliko koraka u kojima ćete morati unijeti svoje osobne podatke, kao i podatke za naplatu. Nakon uspješne registracije, moći ćete se koristiti svojom domenom i povezati je sa svojim web stranicama.

Brojne tvrtke na tržištu

Tržište je danas prepuno tvrtki koje nude usluge registracija domene. Kod nas tvrtke poput Studio4web nude osim ove i razne druge usluge, kao što su hosting paketi, certifikati, softveri i sl. To je odlična prilika da kod jedne tvrtke uzmete više različitih usluga, ako to već ranije niste učinili. Na taj način zasigurno ćete i dodatno uštedjeti jer tvrtke često na takve pakete daju i određeni popust.

Studio4web na svojim web stranicama nudi i svojevrsnu bazu znanja, odnosno dio na kojem su korak po korak objašnjene mnoge stvari koje bi vam mogle zatrebati pri registraciji domene, ali i kasnije u radu. Sve informacije su lijepo složene po kategorijama kako biste vrlo brzo pronašli sve što vam je potrebno. Naravno, ako imate bilo kakvih pitanja, uvijek se možete direktno obratiti ljudima iz ove kompanije i dobiti sve odgovore.

Stoga, planirate li na Internet postaviti svoje web stranice, a još niste registrirali domenu ili izabrali hosting, provjerite što vam nudi Studio4web ili neka druga slična tvrtka. Ugovorite sve potrebne usluge i približite se korisnicima diljem svijeta.

Similar Posts:

You may also like...