Ekstenzije trepavica su novi trend: Ove 4 stvari morate znati o njima

Trepavice su ženama jedan od glavnih aduta, zbog čega im se posvećuje tolika pažnja. Prvenstveno služe za zaštitu oka, ali itekako doprinose ljepoti i atraktivnosti svake žene. Trepavice nikada ne mogu biti dovoljno duge, guste i crne. Zato maskara jednostavno više nije dovoljna da bi se postigao taj zavodnički pogled koji daju guste i raskošne trepavice. Upravo iz tog razloga, posljednjih godina zavladao je novi trend: ekstenzije trepavica!
Dolaze u mnogo različitih debljina, dužina i oblika te se prilagođavaju svim prirodnim trepavicama. Međutim, prije nego što se odlučite otići u kozmetički salon i počastiti se „novim“ trepavicama, pročitajte ovih par savjeta da ne zažalite.

1. Odaberite stručnu i educiranu osobu

Produžavanje trepavica nije baš za svakoga. Samo stručna osoba će procijeniti jeste li odgovarajući kandidat. Isto tako, stručna osoba će vam znati reći koji stil umjetnih trepavica će vam najviše odgovarati. Imajte na umu da odlaskom kod nestručne osobe možete oštetiti ne samo svoje prirodne trepavice, već i svoje oči. S druge strane, ako su postavljene kvalitetno i stručno, ekstenzije ne uništavaju vaše prirodne trepavice.

2. Ovo ne smijete raditi nakon ekstenzije trepavica

Umjetne trepavice, ako ih radi stručno lice, uglavnom nisu štetne i neće uništiti vaše prirodne trepavice, ali se morate pridržavati određenih pravila. Vaša kozmetičarka bi vas trebala upozoriti na sljedeće stvari:
– 24 h nakon ugradnje ne smijete ih kvasiti kako bi se dobro osušilo, ali i kako ne bi došlo do slijevanja ljepila u oko
– ne smijete koristiti masne i uljne odstranjivače šminke na očima, ni nakon ugradnje trepavica ali ni neposredno prije odlaska na ugradnju
– ne nanosite maskaru na umjetne trepavice jer ju je gotovo nemoguće ukloniti s umjetnih trepavica, a svakako vam neće ni biti potrebna
– ne smijete ih trljati ili čupkati, a posebno nemojte sami skidati trepavice jer biste mogli uništiti svoje prirodne
– izbjegavajte saune, posebno neposredno nakon ugradnje.

3. Održavanje trepavica

Nema posebnih uputa za održavanje umjetnih trepavica, ali svakako biste trebali voditi računa o nekoliko stvari kako bi one dulje trajale:
ujutro nakon umivanja lagano i nježno raščešljate trepavice odgovarajućom četkicom za trepavice
nadopunu treba raditi otprilike jednom mjesečno, odnosno svakih 30 dana koliko je otprilike životni vijek prirodne trepavice.

4. Izbjegavanje alergena

U slučaju da ste na nešto alergični ne preporučuje se ugradnja ekstenzija u periodu kada su alergije najviše izražene. Također, ne biste se trebali izlagati alergenima (npr. kućnoj prašini) dok imate ekstenzije. Može doći do nakupljanja alergena na ekstenzijama što izaziva dodatni svrbež i crvenilo oka. Tako ćete dodatno iritirati oči, a može se desiti i da vam umjetne trepavice otpadnu.

Ako ste odustali od ekstenzije trepavica (http://betterlifestory.net/ekstenzije-trepavica-ne-ovo-su-moje-prirodne/), uvijek imate i druge metode za povećanje trepavica i dobivanje raskošnog zavodničkog pogleda. Za početak, stručnjaci će vam uvijek savjetovati da vodite računa o prirodnim trepavicama i njegujete ih prirodnim preparatima. Osim što njegovane trepavice izgledaju ljepše, također možete potaknuti njihov brži rast i smanjiti njihovo ispadanje.

Druga metoda je serum za trepavice. Istražite sastav seruma i izaberite koji vam najbolje odgovara. Vodite računa da ih koristite prema uputama, jer u suprotnom neće dati efekt kakav želite postići. A kada postignete željene rezultate, možete povremeno (nekoliko puta godišnje) odraditi po jedan tretman serumom kako biste održali dobivene rezultate.
I treća metoda, vjerojatno ona koju trenutno koristite – maskare. U trgovinama kozmetike možete pronaći ogromnu ponudu. Nemojte se voditi mišlju da je najbolja maskara najskuplja, jer je situacija često zapravo obrnuta. Maskara se pravilno nanosi laganim pokretom od korijena prema vrhovima, pomičući ruku lijevo desno i izvlačeći prema vrhu. Ne biste trebali stavljati maskaru u puno slojeva jer mogu nastati grudice pa će trepavice izgledati neuredno. Za još bolji efekt koristite uvijač za trepavice, ali isključivo prije nanošenja maskare. U suprotnom riskirate da ostanete bez svojih prirodnih trepavica.

Similar Posts:

You may also like...