Auto tepisi mogu imati i dekorativnu funkciju

Kada je riječ o auto tepisima, uglavnom je prva pomisao na dodatke za automobil koji imaju posebnu funkciju, odnosno pomoć pri očuvanje čistoće. Naravno, to je istina i auto tepisi i ponajprije služe kako bi se u automobilu lakše održavala čistoća. Na njih se uglavnom skuplja sva prljavština koja se u automobil unosi na obući te ostaje na njima kako bi se lakše očistila. No, oni mogu imati još i dekorativni karakter.

Auto tepisi i dekoracija

Auto tepisi dostupni su u dvije varijente, kao tipski i univerzalni. Univerzalni su uglavnom vrlo sličnih dizajna i dimenzija kako bi se mogli što jednostavnije uklopiti u automobil. Naravno, u neke automobile će odlično pristajati, dok će u ostalima biti određenih problema zbog drugačijih dimenzija i slično. No, kada je riječ o samom izgledu, univerzalni auto tepisi se ne mogu pohvaliti atraktivnošću.

S druge pak strane, tipski auto tepisi su popularni upravo zbog te dekorativne strane. Mogu biti tekstilni i gumeni, a upravo tekstilni mogu izgledati vrlo atraktivno. Osim standardne crne boje, koriste se i razne druge boje ili kombinacije boja, za još atraktivniji izgled. Naravno, često su i razne slike ili zanimljivi oblici na njihovoj površini. Iako i gumeni tipski auto tepisi mogu izgledati atraktivno, ipak tekstilni po tom pitanju daju puno više.  

Čišćenje

Prednosti koje tekstilni auto tepisi daju po pitanju dekorativnosti, padaju u vodu kada je riječ o čišćenju i održavanju. Upravo zbog svog tekstilnog sastava, ovi auto tepisi se ponekad dosta teško čiste. Najlakše ćete ih čistiti usisavačem i ako ćete to redovito raditi, ne biste trebali imati problema.

Oni koji su se ipak odlučili za one gumene, neće imati takvih problema. Guma ne propušta vodu pa će ih biti dovoljno samo dobro ispirati pod mlazom vode. Radi li se pak o većem zaprljanju, u kombinaciju s vodom možete ubaciti i neki šampon.

Prilikom kupovine uzmite u obzir te sve činjenice. Ako vam je najvažnije da kupite atraktivne tepihe koji će savršeno pristajati u vaš automobil, a nešto kompliciranije čišćenje vam ne smeta, tada se odlučite za tipske tekstilne tepihe. U ostalim slučajevima, odlučite se za one izrađene od gume.   

Similar Posts:

You may also like...